29 mei verschijnt ‘So You Think You Can’t Network’ 19 mei 2016

so you think you can't networkLin McDevitt-Pugh is al meer dan 20 jaar actief in het mobiliseren van de kracht van verbindingen. Op 29 mei presenteert zij haar boek So You Think You Can’t Network. Met dit boek maakt zij duidelijk hoe waardevol de mensen waarmee je verbonden bent voor jou zijn. Ze laat zien hoe natuurlijk netwerken is en dat het uitbouwen en inzetten van jouw contacten als hulpbronnen niet moeilijk is.

Dat mensen hulpbronnen kunnen zijn blijkt uit het voorbeeld van de Mark Moorman van Het Parool dat Lin gebruikt. De journalist schreef een column gebaseerd op oude foto’s die hij vond op rommelmarkten, in oude dozen of ronddwarrelend op straat. Hij plaatste deze foto’s en vroeg zijn lezers wat ze wisten over de foto’s, hij kreeg zo vele verhalen die hij weer gebruikte in zijn columns. Het inzetten van zijn netwerk van lezers, het durven stellen van vragen aan hen, gaf hem zelfs zijn inkomen.

Juist als je denkt dat netwerken niks voor je is, zal So You Think You Can’t Network je verbazen. Immers elk mens ís al verbonden met andere mensen. Lin laat in haar boek de eenvoud van netwerken zien. Ze gebruikt hiervoor veel verhalende voorbeelden, goed onderbouwde theorie en handvatten om deze zelf toe te passen. Lin McDevitt-Pugh is geboren Australische, ze kwam naar Nederland om te netwerken en bleef hier. In 2009 startte ze haar eigen bedrijf Netsheila waarin ze naast projecten voor bedrijven workshops geeft over netwerken en verbinden. Lin: “Tijdens onze workshops zie ik bij mensen ineens het lampje branden: ‘Mijn contacten zijn goud waard!’. Dat lampje wil ik overal laten branden. Deels omdat ik mensen met waardevolle ambities succesvol wil zien, deels om dat mensen die samen werken een samenleving bekrachtigen.”

So You Think You Can’t Network: a guide to using your connections as resources verschijnt 29 mei. ISBN 9789463010412, paperback, 112 pagina’s, Engelstalig. Reserveer hier >