Cart 0
Uitgeverij Eburon | Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht | 030-2273350 | info@eburon.nl

ACTUEEL

Nieuw boek – Op 14 december 2023 in Amsterdam heeft Stine Jensen, schrijfster en filosofe, het eerste exemplaar van de uitgave ‘Filosofische Verbeelding’ ontvangen. Haar werd de vraag gesteld of de westerse filosofie nog toekomst heeft. Wat was haar antwoord? Een verslag door Rolf Deen. Lees meer…

Nieuws – De reeks Annalen van het Thijmgenootschap bestaat al meer dan 100 jaar. Het Thijmgenootschap bevordert reflectie op wetenschappelijke ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor onze samenleving. Vanaf 2021 heeft Uitgeverij Eburon de eer om de delen in deze reeks te verzorgen. Inmiddels hebben we meer dan 15 titels in ons fonds, met de bundel “Ik zie u staan: De helende kracht van empathie” als meest recente. Klik hier voor een overzicht.

InterviewPetrochemicus Peter Arnoldy, auteur van het boek “De materialentransitie; Van weggooimaatschappij naar duurzaam gebruik van materialen“, werd door Hans Nauta geïnterviewd voor het dagblad Trouw. De petrochemie, met plastics als voornaamste product, heeft een grote negatieve invloed op het klimaat. Arnoldy beschrijft de problemen met de verschillende soorten plastic in detail, maar ook de oplossingen: minder en selectiever gebruik, beter recyclen, en groene voedingen voor de petrochemie, zoals PLA, bereid uit suikers en melkzuur, dat afbreekbaar is. Lees meer…

Wetenschappelijke uitgeverij in Utrecht

Uitgeverij Eburon is een wetenschappelijke uitgeverij in Utrecht. Wij publiceren ongeveer twintig wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en non-fictie boeken per jaar. Dit kan een monografie zijn over een enkel onderwerp, een handboek, of een biografie van een persoon. Daarnaast verzorgt onze uitgeverij ook wetenschappelijke bundels met meerdere auteurs, congresbundels, jaarboeken, onderzoeksrapporten en proefschriften.

Uitgeverij voor wetenschap en hoger onderwijs

Academische Uitgeverij Eburon in Utrecht heeft in de loop van veertig jaar ongeveer 3.000 titels gepubliceerd. Voor het merendeel zijn dit wetenschappelijke publicaties, informatieve boeken en non-fictie boeken. Van sommige titels zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Als uitgeverij in Utrecht werken we voor wetenschappelijke instituten en instellingen voor hoger onderwijs zoals hogescholen en universiteiten, maar ook voor individuele onderzoekers. Wij leveren uitgeefdiensten op maat, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan.

Vraag vrijblijvend om informatie

Wilt u een boek uitgeven en bent u benieuwd wat onze wetenschappelijke uitgeverij voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag deskundig advies. Wilt u meer informatie over de kosten? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.