Winkelmand 0
uitgeverij

Academische Uitgeverij Eburon is een dienstverlenende uitgeverij voor wetenschappelijke en informatieve boeken. Wij verzorgen uitgaven in opdracht van overheden, onderwijsinstellingen, bedrijven, stichtingen en individuele onderzoekers.

Lees hier meer informatie of mail voor vrijblijvend advies met onze uitgever Maarten Fraanje (mfraanje@eburon.nl).

NIEUWE UITGAVEN

WEBLOGS & TWEETS

Nieuw adres – Na 35 jaar verruilt Uitgeverij Eburon de stad Delft voor het meer centraal gelegen Utrecht. We betrekken een kantoor in het zogenaamde Vinkepand aan Vredenburg 40, middenin het centrum. Wilt u bij ons langskomen om van gedachten te wisselen over uw boek, laat het ons dan weten.

Nieuws – In de GGZ is nog weinig kennis over hulp aan mensen met een licht verstandelijke beperking en depressieve of trauma-gerelateerde klachten. De nieuwe interventie Mijn levensverhaal voorziet in deze vraag. De levensverhaleninterventie wordt op 26 september gepresenteerd op het symposium De kracht van levensverhalen. Lees meer…

ACTUEEL

landbouw

Niet Normaal! en hoe 't anders kan met de Nederlandse landbouw

Een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Met aandacht voor natuur-inclusieve, regeneratieve en kringlooplandbouw, herenboeren, toekomstboeren en bijzondere projecten in provincies en gemeenten. Een zeer leesbaar boekje dat boeren, ecologen, beleidsmakers en consumenten oproept samen de transitie vorm te geven naar een nieuw normaal.

Een van de ‘vroedvrouwen van de nieuwe tijd’, zo noemde Herman Wijffels auteur Jelleke de Nooy. Ze helpt de transitie naar het Het Nieuwe Normaal vormgeven. Jelleke verbindt mensen en organisaties met elkaar en met mogelijke oplossingen. Dat doet ze vanuit een natuurlijke combinatie van analytisch inzicht, creativiteit en procesregie. Altijd inspirerend, met een integrale benadering van mens en landschap. Jelleke heeft nationaal en internationaal ervaring met gebiedsontwikkeling, landbouw, bodem en natuur, en transitie naar agro-ecologie.

Lees meer over Niet Normaal! en hoe ’t anders kan…