Winkelmand 0
uitgeverij

Academische Uitgeverij Eburon is een dienstverlenende uitgeverij voor wetenschappelijke en informatieve boeken. Wij verzorgen uitgaven in opdracht van overheden, onderwijsinstellingen, bedrijven, stichtingen en individuele onderzoekers.

Lees hier meer informatie of mail voor vrijblijvend advies met onze uitgever Maarten Fraanje (mfraanje@eburon.nl).

NIEUWE UITGAVEN

WEBLOGS & TWEETS

Nieuw editie – “Ik ken geen ander boek over een Nederlandse band dat zich hiermee kan meten,” schreef Willem van Kooten bij het verschijnen van de eerste editie van de biografie van Earth & Fire. Na het uitverkopen van de eerste druk, is er nu een tweede, gecorrigeerde editie. Lees meer en luister…

Nieuws – Wordt het klimaat onze ondergang, of is de wereld nog te redden? Douwe Faber, pionier op het gebied van duurzame energie, maakt de balans op in zijn nieuwe boek Hoe we de aarde redden. Hij spreekt uitgebreid met wetenschappers, ondernemers en politici over klimaatverandering en energietransitie. Opmerkelijk is dat deze deskundigen allemaal optimistisch zijn.  Lees meer…

ACTUEEL

landbouw

Niet Normaal! en hoe 't anders kan met de Nederlandse landbouw

Een helder overzicht van de actuele Nederlandse landbouw in haar transitie naar een meer duurzame voedselvoorziening. Met aandacht voor natuur-inclusieve, regeneratieve en kringlooplandbouw, herenboeren, toekomstboeren en bijzondere projecten in provincies en gemeenten. Een zeer leesbaar boekje dat boeren, ecologen, beleidsmakers en consumenten oproept samen de transitie vorm te geven naar een nieuw normaal.

Een van de ‘vroedvrouwen van de nieuwe tijd’, zo noemde Herman Wijffels auteur Jelleke de Nooy. Ze helpt de transitie naar het Het Nieuwe Normaal vormgeven. Jelleke verbindt mensen en organisaties met elkaar en met mogelijke oplossingen. Dat doet ze vanuit een natuurlijke combinatie van analytisch inzicht, creativiteit en procesregie. Altijd inspirerend, met een integrale benadering van mens en landschap. Jelleke heeft nationaal en internationaal ervaring met gebiedsontwikkeling, landbouw, bodem en natuur, en transitie naar agro-ecologie.

Lees meer over Niet Normaal! en hoe ’t anders kan…