Cart 0
Uitgeverij Eburon | Vredenburg 40, 3511 BD Utrecht | 030-2273350 | info@eburon.nl

ACTUEEL

Nieuws – Tot in de negentiende eeuw dachten artsen dat bijna alle gezondheidsproblemen van vrouwen voortkwamen uit de baarmoeder. Deze werden ‘hysterische’ aandoeningen genoemd. Matthé Burger beschrijft in zijn boek “Pijn, bloedverlies en hysterie” de eerste experimentele operaties. Zijn boek biedt een waardevolle bijdrage aan de geschiedenis van de gynaecologie in Nederland. Lees meer…

Nieuws – De reeks Annalen van het Thijmgenootschap bestaat al meer dan 100 jaar. Het Thijmgenootschap bevordert reflectie op wetenschappelijke ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor onze samenleving. Vanaf 2021 heeft Uitgeverij Eburon de eer om de delen in deze reeks te verzorgen. Inmiddels hebben we 15 titels in ons fonds, met de bundel “Ontwaken uit de geopolitieke sluimer” als meest recente. Klik hier voor een overzicht.

Wetenschappelijke uitgeverij in Utrecht

Uitgeverij Eburon is een wetenschappelijke uitgeverij in Utrecht. Wij publiceren ongeveer twintig wetenschappelijke, populair-wetenschappelijke en non-fictie boeken per jaar. Dit kan een monografie zijn over een enkel onderwerp, een handboek, of een biografie van een persoon. Daarnaast verzorgt onze uitgeverij ook wetenschappelijke bundels met meerdere auteurs, congresbundels, jaarboeken, onderzoeksrapporten en proefschriften.

Een uitgeverij voor wetenschap en hoger onderwijs

Academische Uitgeverij Eburon in Utrecht heeft in de loop van veertig jaar ongeveer 3.000 titels gepubliceerd. Voor het merendeel zijn dit wetenschappelijke publicaties, informatieve boeken en non-fictie boeken. Van sommige titels zijn meer dan 10.000 exemplaren verkocht. Als uitgeverij in Utrecht werken we voor wetenschappelijke instituten en instellingen voor hoger onderwijs zoals hogescholen en universiteiten, maar ook voor individuele onderzoekers. Wij leveren uitgeefdiensten op maat, waarbij de wensen van de opdrachtgever centraal staan.

Vraag vrijblijvend om informatie

Wilt u een boek uitgeven en bent u benieuwd wat onze wetenschappelijke uitgeverij voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij geven u graag deskundig advies. Wilt u meer informatie over de kosten? Vraag dan direct een vrijblijvende offerte aan.