BoekStart maakt baby’s slimmer 20 februari 2015

Begin februari presenteerde Stichting Lezen het onderzoek van Heleen van den Berg en Adriana Bus naar de effecten van BoekStart. BoekStart is ontwikkeld om ouders te stimuleren om aan hun baby’s voor te lezen. Uit wetenschappelijk onderzoek blijkt dat een vroege start met voorlezen werkt.

Het horen van woorden zorgt voor een goede taalontwikkeling. Medewerkers van de Universiteit Leiden hebben in een reeks studies onderzocht of BoekStart effect heeft. Gaan ouders onder invloed van BoekStart meer voorlezen? Ontwikkelt de taal van kinderen zich daardoor sneller? Bereikt BoekStart zijn doelgroep? En binnen die doelgroep niet alleen ouders die weinig praten met hun kind, maar ook ouders van ‘moeilijke’ kinderen, die zich niet zo gemakkelijk laten voorlezen?

Het boekje ‘BoekStart maakt baby’s slimmer’ laat niet alleen zien dat een vroege start met voorlezen werkt, maar ook welke kinderen daarvan het meeste profiteren.

Tegelijkertijd met het boek is een nieuw promotiefilmpje voor BoekStart gelanceerd. Dit is opgenomen in de bibliotheek van Nijkerk. Omdat juist deze bibliotheek erg goed scoort in het gebruik en de promotie van BoekStart.