Een belangrijk bericht voor onze auteurs 15 november 2014

Geachte auteur of opdrachtgever,

Eburon is een dienstverlenende uitgeverij die voor zijn auteurs en opdrachtgevers professionele boekpublicaties verzorgt, inclusief distributie en voorraadbeheer. Wij doen dit reeds dertig jaar en inmiddels voor meer dan 1000 auteurs.

Dit betekent echter dat de hoeveelheid boeken die door opdrachtgevers aan ons in consignatie worden gegeven elk jaar weer een beetje toeneemt. Vooral van titels van 10 jaar en ouder is de voorraad in ons depot vaak groter dan de nog te verwachten verkoop. Daarnaast is de verslaglegging per titel over verkoop van zeer kleine aantallen relatief duur.

Door de hoge kosten van ons depot en van verslaglegging zijn we genoodzaakt de voorwaarden voor onze dienstverlening aan te passen.

Met ingang van 2014 zullen wij voor titels ouder dan 10 jaar, en waarvan nadien geen herdruk is verschenen, de voorraad verminderen tot een realistisch niveau. Ook houden wij geen actieve administratie meer bij van de verkochte aantallen. Wij keren geen royalty’s meer uit.

Wilt u dit liever niet, dan kunt u ons verzoeken de resterende voorraad naar u toe te sturen. U betaalt dan alleen de verzend- en handlingskosten. U kunt de boeken natuurlijk ook bij ons ophalen. U kunt een bericht sturen naar mfraanje@eburon.nl t.a.v. Maarten Fraanje.

Met vriendelijke groet,

Maarten Fraanje

Directeur Uitgeverij Eburon