In memoriam: Bas Smallenbroek 15 mei 2014

Afgelopen maandag 12 mei ontvingen wij het droevige nieuws dat onze auteur Bas Smallenbroek op 43-jarige leeftijd zeer onverwachts is overleden. Bas heeft twee boeken bij Uitgeverij Eburon uitgegeven: ‘Goede voornemens in uitvoering’ in 2013 en zeer recent volgde ‘Het goede gesprek’.

Bij de uitgave van een boek ontstaat er vaak een nauwe samenwerking tussen de auteur en de uitgeverij. We hebben Bas leren kennen als een zeer bevlogen en enthousiaste man, altijd vol aanstekelijke ideeën. Hij is regelmatig in Delft geweest, niet alleen om de lopende zaken rondom zijn boeken te bespreken, maar ook om even bij te praten over de vele andere projecten waar hij vol energie mee bezig was. Met zijn positieve kijk op het leven en zijn gulle lach waren de gesprekken met Bas altijd erg aangenaam.

Bas Smallenbroek was werkzaam als directielid bij CIR revalidatie en participatie. Zijn ervaringen vertaalde hij in prikkelende oefeningen en praktische tips voor zowel ‘Goede voornemens in uitvoering’ als ‘Het goede gesprek’. Zijn schrijfstijl laat zijn enthousiaste karakter goed zien en hij deinsde er ook niet voor terug om persoonlijke details te delen.

Ter nagedachtenis aan Bas delen we graag een van zijn adviezen uit ‘Het goede gesprek’, dat volgens ons prachtig laat zien hoe Bas in het leven stond:

Durf!
Durf te vragen.
Durf te vragen wanneer je bang bent voor het antwoord.
Durf te vragen wanneer je denkt dat je het antwoord al weet.
Durf te vragen wanneer je geen idee hebt waar te beginnen.
Durf te vragen wanneer je jezelf geen houding weet te geven.
Durf te vragen wanneer je bang bent om te falen.
Durf te vragen wanneer je geen vraag weet te formuleren.

Wij zullen zijn enthousiasme missen en wensen de naasten van Bas veel sterkte toe.