Optimistisch boek over energietransitie 5 september 2019

Wordt het klimaat onze ondergang, of is de wereld nog te redden? Douwe Faber, pionier op het gebied van duurzame energie, maakt de balans op in zijn nieuwe boek Hoe we de aarde redden. Hij spreekt uitgebreid met wetenschappers, ondernemers en prominente politici over klimaatverandering en energietransitie. Ze zijn het erover eens dat energietransitie een absolute noodzaak is. Opmerkelijk is dat deze deskundigen allemaal optimistisch zijn over de toekomst.

Douwe Faber, oprichter en eigenaar Ekwadraat Groep, spreekt in dit boek uitgebreid met: Ad van Wijk (hoogleraar energietransitie), Richard Kiewiet (natuurbeheerder), nationaal energie-expert Diederik Samsom, Riksta Zwart (directeur waterbedrijf Groningen), europarlementariër en boer Jan Huitema, Marjan van Loon (president-directeur van Shell Nederland), John Vernooij (directeur van afvalbedrijf Omrin), Robert Kielstra (directeur van energiebedrijf ECW), Ulco Vermeulen (Raad van Bestuur Gasunie), en Harm Beerda (directeur van wegenbouwbedrijf Koninklijke Oosterhof Holman).

De gesprekken zijn beeldend en boeiend. Voor insiders, maar ook voor leken. Ze geven antwoord op heel veel vragen. Wie gaat bijvoorbeeld de rekening betalen? Wat is de rol van Shell en andere energiebedrijven in de toekomst? Rijden we over 10 jaar op waterstof? Wordt het klimaat onze ondergang? Of is de wereld nog te redden?

Foto: Het eerste exemplaar van het boek is op 4 september aangeboden aan Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland, tijdens de opening van Energie Kenniscentrum Leeuwarden, gebouwd bovenop de voormalige vuilstort Schenkenschans. Voor meer informatie over de Energiecampus Leeuwarden: www.energiecampusleeuwarden.nl.

Het boek is verkrijgbaar via de boekhandel en natuurlijk via eburon.nl

Het is ook te downloaden als ebook.