Uitgeverij Eburon is verhuisd 19 april 2016

Na ruim 20 jaar verlaat Uitgeverij Eburon de Oude Delft 224. We verhuizen gelukkig niet ver. Vanaf 22 maart vindt u ons op Oude Delft 38.

Onze nieuwe werkplek is wederom een monumentaal pand. Het pand met de naam ‘Het Dubbelen Anker’ is een plek waar al vanaf 1614 wordt gewoond en gewerkt. Het pand heeft een rijke geschiedenis waar je hier alles over kan lezen.

Het is door bierbrouwer Jan Abraham Graswinckel, die ook schepen van Delft was, gebouwd en bevatte ook zijn brouwerij. In de eeuwen daarna werd het pand onder andere bewoond door burgemeester Maarten Graswinckel (tevens hoofdman van de schutterij), marinekapitein Cornelis Jaconsz. van der Houve, advocaat mr. Reijer van den Bosch en een wijnhandelaar die ook wethouder was. Daarna werd het pand een notariskantoor en hebben hoogleraren Van Swaay en Van der Steur in het pand gewoond. Het bleef een kantoorpand en is zelfs een bankkantoor geweest (de kluis zit er nog!).

Wij betrekken in dit pand het kantoor op de begane grond, waar zich de stijlkamer bevindt. We hopen dat wij als academische uitgeverij een waardig onderdeel van de geschiedenis van dit pand kunnen worden.

Ons nieuwe bezoekadres wordt vanaf 22 maart:
Oude Delft 38
2611 CD Delft

Ons postadres en telefoonnummer blijven gelijk.